Wat is nou van belang om op te letten als je een sim only abonnement of prepaid gaat afsluiten? Is het zo dat je bij providers alleen moet letten op de tarieven of zijn er nog andere zaken die aandacht verdienen?

Nou, het mag duidelijk zijn dat de tarieven met stip op één staan als het gaat om zaken die aandacht verdienen. Waar je ook op zou kunnen letten is het verschil bij sommige providers tussen een abonnement met een contractduur voor 1 jaar of 2 jaar. Vaak zie je bij providers dat wanneer je een abonnement voor 2 jaar afsluit je maandelijks minder gaat betalen.

Dan kun je denken dat 2 jaar wel een lange periode is, maar bij de meeste providers kun je tussentijds je abonnement kosteloos aanpassen wat ervoor zorgt dat je abonnement altijd actueel is aan wat je op dat moment nodig hebt. In dat geval kan het dus zeker gunstig zijn om een abonnement voor een contractduur van 2 jaar aan te gaan. Zeker als dat per maand geld scheelt ten opzichte van een contract van 1 jaar.

Verder vind je het misschien prettig als je de optie hebt om een abonnement altijd te kunnen opzeggen en niet per se een lang contract van 1 of 2 jaar uit te doen. Er zijn providers zoals Simyo waarbij je je abonnement elke maand kunt opzeggen zonder vragen. Vaak heb je dan wel een opzegtermijn van een maand, maar dat is eigenlijk onvermijdelijk.