De populariteit van sim only is de afgelopen jaren echt enorm gestegen. Dat is ook logisch gezien het feit dat er een heleboel geld valt te besparen op een telefoonabonnement. Als men eenmaal de smaak te pakken heeft van de lage prijzen van sim only is het niet echt logisch om weer terug te gaan naar dure abonnementen die je kunt afsluiten in combinatie met een telefoon.

De meeste mensen vinden hun huidige telefoon wel prima en hebben het niet zo op het elke keer weer een nieuwe telefoon moeten aanschaffen om maar met je tijd mee te gaan. Aan de andere kant is het wel zo dat de technologie zo snel veranderd dat je er ergens ook niet onderuit komt om zo nu en dan te wisselen van telefoon, aangezien oude telefoons die nieuwe applicaties niet kunnen hebben.

Dat is dus een afweging die je wel moet maken. Kun je voorlopig nog vooruit met je huidige toestel in een wereld die op technisch gebied elke dag veranderd. En natuurlijk hangt het er ook hier weer vanaf wat je met je telefoon wilt doen. Als je tevreden bent met bellen en sms’en hoef je je over de nieuwste ontwikkelingen op telecomgebied geen zorgen te maken. Een goedkope simlock vrije telefoon hoef niet meer dan een paar tientjes te kosten.